خصوصیات سیلاژ ذرت به عنوان شاه سیلاژ
سیلاژ ذرت امروزه به صورت گسترده در سراسر جهان استفاده می شود و در بسیاری از مناطق به عنوان پایه تغذیه محسوب می شود . خصوصیات سیلاژ ذرت ، آن را به بهترین نوع سیلاژ تبدیل کرده است به صورتیکه از آن به عنوان شاه سیلاژ یاد می کنند.
مهمترین انواع غلات که به عنوان علوفه دامی مورد مصرف قرار می گیرند ، عبارتند از ذرت، ذرت خوشه ای، گاورس، جو و گندم چاودار. اکثر آنها معمولاً بصورت سبز و کمتر به عنوان علف خشک مورد استفاده قرار می گیرند.
در بین گیاهان علوفه ای، ذرت چه از نظر مقدار محصول و چه از نظر ارزش غذایی دارای اهمیت خاصی است. دانه آن به مصرف خوراک انسان و دام و علوفه سبز آن نیز به صورت سیلو شده ، یکی از بهترین غذاهای دامی است. در نقاطی که ذرت خوب رشد نموده و به حد کافی هم آبیاری شده باشد ، برای سیلو کردن بسیار مناسب است و چنانچه ذرت در مرحله مناسب چیده و با دقت فراوان سیلو گردد یکی از بهترین و ارزانترین غذاهای دامی خواهد بود. ذرت سیلو شده را تمام حیوانات با میل و اشتهای فراوان می خورند و در زمستان بهترین غذا برای گاو شیری، گاو پرواری و گوسفند است. علف سبز ذرت از نظر کارتن بسیار غنی است و قسمتهای خشکیده یعنی کلاله ها ، غلاف، برگ های خشک شده و قسمت تحتانی ساقه از نظر ویتامین D ، غنی است.