شرکت توزیع علوفه سرخه

۰۹۱۶۶۴۰۹۵۰۰ مدیر فروش مهندس سرخه

صرفه اقتصادی مصرف سیلاژ ذرت علوفه بسته بندی

​​​​​​​
 
۱- عدم افت در تناژ و مقدار سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده 

۲- پلاستيک سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده ، مانع از عبور نور خورشید از وکیوم سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده و در نتیجه شیرابه ذرت علوفه ای امکان خارج شدن نخواهد داشت.

۳- پرس کامل بسته بندی ، مانع از ماندن هوا در سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده خواهد بود و درنتیجه ذرت علوفه ای فاسد نخواهد شد و از هدر رفتن آن جلوگیری می شود.

۴- سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده کاملا بهداشتی است و این مهم ، یکی از عمده ترین محاسن آن می باشد ، زیرا در تمامی مراحل بسته بندی ذرت علوفه ای بهداشت رعایت می شود.

۵- ذرت علوفه ای بعد از برداشت به وسیله دستگاه چاپر،توسط دستگاه بسته بندی سیلاژ ذرت علوفه ای ،پرس و بسته یندی خواهد شد که در این عملیات دیگر نیازی به استفاده از ماشین آلات سنگین برای پرس کردن ذرت علوفه ای نیست و در نتیجه آلودگی های محیط اطراف به وسیله چرخها ، وارد سیلاژ (پاکت ) ذرت علوفه ای بسته بندی شده نمی شود. 

۶- سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده کاملا سالم و بهداشتی است ، چون با پرس کاملی که بر ذرت علوفه ای اعمال می شود ، شرایط ایده آل سیلو یعنی همان شرایط بی هوازی سیلاژ ذرت علوفه ای فراهم می گردد و در نتیجه ذرت داخل بسته بندی ، کپک و قارچ نمی زند.

 ۷- در سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی شده ، شیرابه ، عصاره و مواد مغذی در بسته های ذرت علوفه ای باقی می ماند و به تبع آن ارزش تغذیه ای این نوع ذرت از بین نخواهد رفت.
​​​​​​​
۸- سیلاژ ذرت علوفه ای در دستگاه به طور کامل و با قدرت 80 اتمسفر (بسته کوچک) و 180 اتمسفر (بسته بزرگ) پرس می شود و تمامی نقاط ذرت علوفه ای داخل بسته ها به طور یکسان تخمیر می شوند در نتیجه ذرت داخل بسته ها ، سيلاژ و تراکم یکنواخت و یکدست خواهد داشت.
 
۹- در هر گوشه از دامداری و در دما و شرایط آب و هوایی مختلف میتوان ذرت علوفه ای بسته بندی شده را نگهداری کرد . سیلاژ ذرت علوفه ای بسته بندی ، بی نیاز از صرف هزینه برای احداث و راه اندازی سیلو و حتی انبار است و به راحتی به هر مکانی ذرت علوفه ای بسته بندی شده قابل حمل و جابه جایی است.
 
۱۰- کیسه (بسته) های کوچک 30 کیلویی آماده شده ، برای دامداری های كوچك روستايی كه نياز روزانه كمتری به سيلو دارند، بسيار مناسب است. 
 
۱۱- بدون نگرانی از کپک زدگی و سوختگی که خصوصیات اغلب سیلوهای دامداری می باشد ، می توان سيلاژ ذرت علوفه بسته بندی شده را با سهولت در آماده نمودن جیره روزانه به دلیل وزن ثابت (کنترل میزان مصرف سیلو ) و بدون نیاز به وزن کشی مجدد و اطمینان از عدم افت وزنی به مصرف دامها رساند. 
 
۱۲- ذرت علوفه بسته بندی شده از کاه و کلش ارزانتر است و این درحالی است که از ارزش غذایی تقریبا مشابه با یونجه برخوردار است. 
 
 سیلاژ ذرت علوفه :   
1.  بیشترین ماده خشک را به نسبت سایر گیاهان دارد.   
2.  خاصیت بافری پایین دارد.   
3.  دارای سطح مناسبی از کربوهیدارات های محلول در آب برای یک تخمیر رضایت بخش و تولید اسید لاکتیک کافی است. ( عمده ترین قند محلول در آب گیاه ذرت ، ساکارز است )   
4.  دارای ارزش غذایی بسیار بالا است .   

۱۳- در ذرت علوفه بسته بندی شده به واسطه تقلیل PH در هنگام تخمیر و اسیدی بودن محیط ، سم زدایی برخی از ترکیبات به خودی خود انجام خواهد گرفت که در حالت عادی در سایر علوفه ها این سموم ممکن است وجود داشته باشند. 
 
۱۴- سیلاژ ذرت علوفه می تواند تا 70 درصد ماده خشک مصرفی را تشکیل دهد ، بدون آنکه در تولید شیر و گوشت خلل ایجاد شود.  
 
۱۵- ذرت علوفه دارای ویتامین های E , سلنیم فراوان می باشد ، که اهمیت زیادی در تامین ایمنی ، سلامت ، باروری و تولید مثل حیوان دارد. 
 
۱۶- سیلاژ ذرت علوفه 25 درصد از یونجه (25 درصد) انرژی بالاتری دارد .  

۱۷- استفاده از سیلاژ ذرت فرآوری شده ، می تواند الیاف موثر بیشتری به جیره کاملا مخلوط (TMR) اضافه کند. این نوع علوفه می تواند خوش خوراکی جیره را بهبود و قدرت انتخاب گاو را کاهش دهد ، ضمن آنکه تولید شیر را از 3 تا 8 درصد افزایش می دهد.  

۱۸- سیلاژ ذرت علوفه به دلیل تولید اسید لاکتیک فراوان ، سیلاژی خوشمزه با بو و طعمی خوب ، با ایجاد بهبود در درجه هضم ذرت علوفه و حفظ ماده خشک علوفه به تولید بالاتر شیر و گوشت می انجامد. 
 
۱۹- تخمیر علوفه سیلو شده با تغییرات بیوشیمیایی همراه است . باکتری ها و قارچ های مزاحم ، قند علوفه را تجزیه و به اسیدهای نامناسب ، آب و گاز کربنیک تبدیل می کنند . اتلاف ماده خشک سیلاژ به ویژه در گرانی علوفه می تواند برای گاو داران و گله داران گوسفند بسیار زیان آور باشد. بیشترین درصد از دست رفتن ماده خشک سیلاژ در طول دوره تخمیر پیش می آید . سیلاژ بسته بندی شده بهترین روش برای کوتاه نمودن دوره تخمیر و رسیدن به تخمیر کامل و صحیح در کمترین زمان و بهترین کیفیت ممکن است.
 
۲۰- کپک زدگی ، فساد سیلاژ ، وجود آمونیاک ، اسید بوتریک و حتی اسید استیک ، سبب آشفتگی دستگاه گوارش ، افت تولید ، سقط جنین ، کاهش بروز علائم فحلی و نهایتا ، سیلاژ را بد بو و بد مزه می کند و گاوها چنین سیلاژی را به اندازه نیازشان نمی خورند . سیلاژ بسته بندی شده با مدیریت روند تخمیر و عمل آوری بهداشتی و فاقد هر گونه آلودگی ، این توان را دارد که قارچ ها ، کپک ها و میکروبهای فاسد کننده سیلاژ را هرچه زودتر از کار بیندازد و سیلاژی خوشبوتر و خوشمزه تر از سیلوهای زمینی در اختیار دامداران قرار دهد.
 
۲۱- خوب کوبیدن و خارج کردن سریع هوا از لابلای ذرت علوفه چاپر شده به خوبی از عهده سیلاژ بسته بندی شده بر می آید ، چرا که بلافاصله پس از حمل ذرت به کارخانه ، زیر محفظه واکیوم دار قرار گرفته و بعد از تخمیر کنترل شده که حدود چهار هفته به طول می انجامد ، تحت پرسهای سنگین ، قالب گیری و بسته بندی گردیده و برای حمل و ارسال به آدرس مشتری آماده می شود . 
 
 ۲۲- هدف نهایی در استفاده از سیلاژ، دستیابی به خوراک سالم ، ارزان قیمت و خوش خوراک برای تولید شیر و گوشت و حفظ تندرستی دام است . در سیلاژ بسته بندی شده بوی بد و نامطبوع غایب بوده و حتی بوی تند سرکه که مربوط به اسید استیک است به مشام نمی رسد. شرایط درست تخمیر و فرآوری در تولید سیلاژ بسته بندی ، مانع تبدیل قند علوفه به اسیدهای ضعیف تر مانند اسید بوتریک و اسید استیک ، آب و گاز کربنیک می گردد ، بدین ترتیب از اتلاف انرژی و پساب زیاد جلوگیری می گردد .
 
 ۲۳- تولید اسید مناسب با حجم بالا ، برای یک تخمیر سریع و دلخواه با الگوی مناسب ضروری است ، اما تولید هر اسید دیگری بجز "اسید لاکتیک" می تواند سبب کندی تخمیر ، کاهش ماده خشک و تخمیر غیر مطلوب و معیوب شود . مناسب ترین باکتری در شرایط مساعد سیلو آن است که بتواند در حجم بالا حتی در علوفه هایی که ماده خشک نامناسب دارند ، عمدتا اسید لاکتیک در حجم بالا تولید نماید . در سیلاژ بسته بندی به لحاظ آنکه همه چیز در کنترل دقیق می باشد ، این کار عملی و امکان پذیر می باشد.
 
 ۲۴- سیلاژی که خوب تولید و فرآوری شده باشد ، باید بتواند بیدرنگ پس از محفوظ ماندن از هوا و اکسیژن ، روند تخمیر را آغاز و با پایین آوردن اسیدیته در طی 10 روز تولید حجم عظیم و انبوهی از اسید لاکتیک را آغاز نماید.
 
۲۵- در سیلوهای زمینی و رایج ، اغلب با توجه به شدت و ضعف مدیریت ، فراهم نمودن و به اصطلاح بستن سیلو و شرایط آب و هوایی منطقه و شرایط نگهداری و استفاده از سیلو ، 30 تا 40 درصد سیلاژ افت خواهد کرد و از بین می رود که این خود خسارت بسیار بزرگی به دامدار محسوب خواهد شد.

۲۶- سیلاژ دارای اسیدهایی است که اسیدهای معده را تقویت کرده و باکتری های موجود در آن ، مواد سخت مانند سلولز و پنتوزان را سریعتر هضم می کند و تا حدی قابل توجه کمک به افزایش شیر می کند. 

۲۷- در سیلاژ از هر گرم شیره تولید شده از علوفه بیش از 100 میلیارد باکتری به وجود می آید. 

۲۸- در یک مقایسه در خصوص قابلیت هضم متوجه خواهیم شد که سیلاژ از قابلیت هضم بسیار بالایی برخوردار است 
 
2. قابلیت هضم علوفه خشک با کیفیت 61%  1. قابلیت هضم کاه گندم  42 %   
4. قابلیت هضم دانه ذرت 90 %  3. قابلیت هضم سیلاژ خصوصا سیلاژ ذرت علوفه  71 %   
    
۲۹- سیلاژ ذرت سهم زیادی از بخش علوفه ای جیره گاو شیری و غیر شیری (گاو گوشتی ، گوساله از شیر گرفته شده ، گاو خشک ، تلیسه و گوسفندان پرواری ، داشتی و قوچ نر تخمی ) را به خود اختصاص می دهد ، به طوریکه بیش از 50 درصد ماده خشک علوفه جیره گاوهای شیری و 25 درصد ماده خشک گاوهای خشک و تلیسه ها به سیلاژ ذرت اختصاص دارد.
 
سیلاژ ذرت یکی از بهترین و ارزان ترین غذاهای دامی است. ذرت سیلو شده را تمام حیوانات با میل و اشتهای فراوان میخورند  و در زمستان بهترین خوراک برای گاو شیری ، گاو گوشتی و گوسفند می باشد.
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​